Vulcain

Vulcain


Vulcain is een prestigieus  horlogemerk  uit 1858. De krachtige uitstraling van het tijdloze design en haar volledig zelf ontwikkelde mechanische uurwerken, altijd voorzien van een alarm, geven Vulcain een sterk karakter. Productie vind plaats in haar eigen atelier in Le Locle, in het hart van de Zwitserse horloge-industrie. Een jaarproductie van ca. 5.000 horloges geeft u de garantie van een exclusief product.

Daarnaast heeft Vulcain een unieke geschiedenis op het gebied van technologie en sport. Zo introduceerde Vulcain in 1947 het eerste horloge met een mechanische alarmfunctie; het fameuze cricket (krekel) model. Dit horloge werd gedragen door 5 Amerikaanse presidenten, ook door de huidige, en is om die reden bekend als “the watch for presidents”. Vulcain past daarom vooral bij succesvolle ondernemers, topmanagers en professionals.

Vulcain is een dochterbedrijf van de Excellence Holding S.A., ondermeer ook eigenaar van het horlogemerk Jaermann & Stübi en de exclusieve juweliersketen Les Ambassadeurs.

www.vulcain-watches.ch.