Historie/techniek

Historie/techniek Jaermann & Stübi

 

Urs Jaermann speelt graag golf, maar heeft er te weinig tijd voor.  Hij vond dat het bijhouden van zijn score ten koste ging van zijn concentratie. In 2002 ontmoetten marketeer Urs Jaermann en ingenieur Pascal Stübi elkaar op een seminar. Zij bleken veel gemeen te hebben. Beiden houden van horloges en golf en hadden ook ervaring op dit gebied.

Zij wisten de beste Zwitserse horlogemakers  over te halen een mechanisch uurwerk te ontwikkelen, bestand tegen de krachtigste slagen en voorzien van een golfcomplicatie. Bij een strokeplay wedstrijd  kan hiermee het aantal slagen per hole worden bijgehouden. Na iedere hole wordt deze teller gereset, maar wordt wel doorgeteld op een totaalteller. Aan het eind van de wedstrijd is er de handicap compensatie, waardoor de eindscore is af te lezen.

In haar eigen atelier vervaardigen zij thans ca. 500 horloges per jaar. Jaermann & Stübi AG is een dochterbedrijf van de Excellence Holding S.A., ondermeer ook eigenaar van het horlogemerk Vulcain en de exclusieve juweliersketen Les Ambassadeurs.

 

Kijk voor meer informatie op www.jaermann-stuebi.com.